Nigiri på Norsk

Oppskrift

Sushiris: (tilsvarer ca. 50- 70 biter)
720 g sushi ris
900 g vann
Kok risen i en riskoker, tilsett så 150 g av riseddiken og vend godt sammen.
Riseddik: (tilsvarer ca 300 g ferdig eddik)    
240 g ris eddik
40 g havsalt
150 g sukker
En bit butare gjerne tørket
Kokes opp så sukker og salt løses opp, kjøles av.

Topp Nigiriene med egnet fisk eller skalldyr etter eget ønske og topp/pynt etter ønske og evne

mulige varianter

- Nigiri med kveite, tørket sukkertare og ristede sesamfrø
- Nigiri med hval, butare og ristede sesamfrø
- Nigiri med ”brent” ørretbuk, syltet ingefær og tarepulver
- Nigiri med reker, tangbånd, og ristede brødsmuler og rekeskall
- Nigiri med laks og syltet sukkertare bånd
- Nigiri med makrell, butare og vårløk

Gasta Design

Gasta design as, Trolladalen 30, Sogndal, Norway