Tang og tare som delikatesse

Har du noen gang smakt brosme med blæretang? Eller hva med potetpuré med søltang?

Eller som dessert; en mørk sjokolade med havsalat?
Dette var noen av smårettene som kokk Hanne Frostad, kjent fra programmet Førkveld på NRK, serverte de mange deltakerne som er samlet i Bodø under konferansen Alger 2012.

- Stort potensial

Denne internasjonale konferansen varer i to dager og er i regi av Det Kongelige Selskap for Norges Vel, sammen med Bioforsk og Bellona.

Her samles politikere, forskere, næringsliv og miljøorganisasjoner, og dette er den bredeste algekonferansen i Norge noensinne.

- Dette handler om en næring med et stort verdiskapingspotensial, og vi trenger et tett samarbeid på tvers av profesjonsgrensene, sier administrerende direktør Lars Mork Gundersen i Norges Vel.

Han påpeker at målsettingen er å skape nye næringsveier der dyrkede alger inngår som råstoff for å løse deler av fremtidens mat- og energiutfordringer.

Bioenergi og mat

Under konferansen vil 30 innledere fra inn- og utland dele sine erfaringer og tanker om algenæringens fremtid.

Céline Rebours, forsker i Bioforsk, var en av mange som holdt et innlegg onsdag under konferansen.

- Tang og tare kan brukes til bioenergi, farmasøytiske produkter og helsekost, papir og pellets. Dessuten er alger i ferd å bli en ettertraktet matvare, slo hun fast i sitt innlegg.

Gasta Design

Vi skaper lønnsame nettsider basert på Squarespace, og utviklar gjerne din visuelle identitet eller hjelper deg med digital markedsføring.