Uramaki på sukkertare med laks

Oppskrift

Sushiris: (tilsvarer ca. 50- 70 biter)
720 g sushi ris
900 g vann Kok risen i en riskoker, tilsett så 150 g av riseddiken og vend godt sammen.
Riseddik: (tilsvarer ca 300 g ferdig eddik)    
240 g ris eddik
40 g havsalt
150 g sukker
En bit butare gjerne tørket
Kokes opp så sukker og salt løses opp, kjøles av. (det er også mulig å kjøpe ferdig sushi-/rismarinade)

Framgangsmåte

Sukkertarebånd (samme størrelse som et halvt nori ark)
Laks i strimler
Agurk i strimler
Hjertesalat i strimler
Ristede sesamfrø

Press marinert sushiris utover tarebåndet strø med sesamfrø og snu båndet på hode.
Plasser laks, agurk og hjertesalat på midten og rull sammen, kutt i passe store biter og server med soyasaus eller ponzu saus

Gasta Design

Gasta design as, Trolladalen 30, Sogndal, Norway