Laks og makrell med taresalat

Oppskrift

Laks – kuttes i tynne sashimibiter
Makrellfileter - fileteres og reinskjæres, vend med fint salt og la speke i 1 time, skyll og legg i lake av riseddik, vann, mirin/sukker og soyasaus og la marinere i 1-3 timer (avhengig av hvor kraftig du vil ha smaken)
3 deler riseddik
1 del vann
1 del mirin (søt risvin) eller ½ del sukker
1 del soyasaus
Ponzu saus:
1 dl soyasaus
1 dl sitrus saft (lime, sitron, appelsin - etter ønske)
1 ss mirin (søt japansk risvin) – kan droppes
Litt wasabipasta etter ønske
Bland alle ingrediensene

Tilbehør:
sjøgressalat (Seaweed salad) (kjøpt ferdig eller laget selv se egen oppskrift) syltet ingefær
koriander
vårløk
ristede sesamfrø

Gasta Design

Gasta design as, Trolladalen 30, Sogndal, Norway