Kamskjell med tare

Oppskrift

Kamskjell
Kamskjellmuskellen pensles med litt olje og steikes raskt på høy temperatur på hver side til gyllenbrun og fremdels rå i midten, strø med salt.
Kamskjellrogn
Fres kamskjellrognen i panne etter du har steikt muskelen på medium varme til lett gyllen og gjennomvarmet, strø med salt
Kamskjell kraft
Alt ”avskjæret” utenom magesekken (den svarte klumpen) skylles om nødvendig, og has i en liten gryte med vann så det dekker, samt litt hvitvin. Kok opp og la trekke i ca 30 min. Sil gjennom en fin sil, og smak til med salt og litt sitronsaft.

Grønn chili
Tørket sukkertare
Speket og tørket kamskjellrogn (kamskjellrogn legges med sukker og salt i en time, skylles og tørkes)

Framgangsmåte:

De dype skjellenes vaskes godt og brukes som tallerken.
Del kamskjell og rogn i litt midre biterog anrett dem i skjellet, hell buljongen over og topp med finsnittet grønn chili, tørket sukkertare, forvellet fingertare og revet kamskjellrogn.

Gasta Design

Gasta design as, Trolladalen 30, Sogndal, Norway