Gunkan og sukkertare

Oppskrift

Sushiris: (tilsvarer ca. 50- 70 biter)
720 g sushi ris
900 g vann
Kok risen i en riskoker, tilsett så 150 g av riseddiken og vend godt sammen.
Riseddik: (tilsvarer ca 300 g ferdig eddik)    
240 g ris eddik
40 g havsalt
150 g sukker
En bit butare gjerne tørket
Kokes opp så sukker og salt løses opp, kjøles av. (det er også mulig å kjøpe ferdig sushi-/rismarinade)

Framgangsmåte

Sukkertarebånd (samme størrelse som et halvt nori ark)
Kråkebollerogn
Sukkertare

Speket og tørket kamskjellrogn (kamskjellrogn legges med sukker og salt i en time, skylles og tørkes)

Form så kuler eller «egg» av sushirisen å kle med tangbånd som er litt høyere enn risen, topp med kråkebollerogn, tare biter og revet kamskjellrogn.

Gasta Design

Vi skaper lønnsame nettsider basert på Squarespace, og utviklar gjerne din visuelle identitet eller hjelper deg med digital markedsføring.