Oppskrift
Sushiris: (tilsvarer ca. 50- 70 biter)
720 g sushi ris
900 g vann
Kok risen i en riskoker, tilsett så 150 g av riseddiken og vend godt sammen.
Riseddik: (tilsvarer ca 300 g ferdig eddik)
240 g ris eddik
40 g havsalt
150 g sukker
En bit butare gjerne tørket
Kokes opp så sukker og salt løses opp, kjøles av. (det er også mulig å kjøpe ferdig sushi-/rismarinade)
Framgangsmåte
Sukkertarebånd (samme størrelse som et halvt nori ark)
Kråkebollerogn
Sukkertare
Speket og tørket kamskjellrogn (kamskjellrogn legges med sukker og salt i en time, skylles og tørkes)
Form så kuler eller «egg» av sushirisen å kle med tangbånd som er litt høyere enn risen, topp med kråkebollerogn, tare biter og revet kamskjellrogn.